Talon maalaus kirkastaa kotisi uuteen loistoon

Kaipaako nykyisen kotitalosi nuhjuinen ilme piristystä? Talon maalaus on keino saada vanha talo täyteen loistoonsa! Tässä artikkelissa annamme vinkit onnistuneeseen talon maalaukseen.

Kaikki alkaa huolellisista pohjatöistä

Maalausta aloittaessa kartoitetaan aina ensin julkisivun nykyinen kunto. Kasvaako seinissä homeitiöitä tai sammalta, onko pinnassa suuria lohkeamia? Ennen maalausurakan aloitusta julkisivun tulee aina olla ehjä ja puhdas, jotta esimerkiksi suuremmilta kosteusongelmilta vältytään. Maalipinta sinetöi ehjän pinnan ja pidentää täten talon elinikää.

Kun pinnat on pesty ja tarvittaessa korjattu, on aika ottaa sivellin kauniiseen käteen! Muistathan, että maalaus kannattaa aina tehdä kauniilla säällä, jotta maali saa kuivua tasaisesti ja saavuttaa kestävän pinnan.

Sisustuksen ilmettä on helppo piristää vaikkapa vaihtamalla sohvan ja nojatuolin paikka päikseen tai uusilla sohvatyynyillä, mutta talon julkisivun piristäminen on hiukan mittavampi prosessi. Sen takia esimerkiksi talon uusi väri kannattaa pohtia tarkkaan – vuosittainenkin uudelleenmaalaus on tietenkin vaihtoehto, mutta onko se järkevää? Panosta myös maalin laatuun, niin maali ei lähde ropisemaan ennen aikojaan.

Vanhan talon maalaus tekee talosta aivan uuden näköisen! Silmä tottuu hitaasti tapahtuvaan maalin rapautumiseen, joten vaikka talon väriäkään ei vaihtaisi, on maalipinnan uusiminen jo merkittävä teko talon yleisilmeelle.

Kannattaisiko ehkä kuitenkin luottaa ammattilaiseen?

Kuka tahansa voi maalata talon, mutta ammattilainen varmistaa, että se tehdään kestävästi sekä laadukkaasti. Esimerkiksi vanhan maalipinnan huolimaton poisto voi aiheuttaa sen, että myös uusi maalipinta hilseilee pois kun vanha maali rapistuu entisestään sen alta.

Ammattilainen osaa myös kartoittaa pintojen nykyisen kunnon sekä valita juuri oikeat tuotteet asuinympäristön olosuhteisiin. Tuotteita myös kuluu vähemmän ja niitä hankitaan juuri sopiva määrä, kun homma on hanskassa ja kokemusta löytyy.

Kun talon maalaus jätetään ammattilaisen huoleksi, hoituu hommat nopeallakin aikataululla – eli niinä kuuluisina kahtena aurinkoisena kesäpäivänä. Esimerkiksi kaksikerroksisen omakotitalon puhdistus, pohjustus ja maalaus on jo sen kokoinen operaatio, että siihen ei välttämättä kokemattomalla yksi viikonloppu riitä.

Kartoita ja kilpailuta siis alueesi maalauksen asiantuntijat ja nauti kotinurkkiesi uudesta loisteesta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *